Transformatoare de tensiune pentru masurare tip VTX-x

Photo

Transformatoare de tensiune pentru masurare tip VTX-x

Transformatoarele de tensiune pentru masurare tip VTX-x sunt transformatoare de tip suport, uscate, turnate in rasina epoxidica, sub vid, avand rol atat de izolatie electrica si pentru asigurarea rezistentei mecanice.

Acestea sunt destinate utilizarii la interior, pentru masurare si protectie, in celule si posturi de transformare de medie tensiune, pentru nivele de izolatie de la 3,6 / 10 / 40 kV la 24 / 50 / 125 kV.

Product catalog and referance price list 12 kV

Vezi documentul Cere ofertă

Transformatoarele de tensiune pentru masurare tip VTX-x sunt transformatoare de tip suport, uscate, turnate in rasina epoxidica, sub vid, avand rol atat de izolatie electrica si pentru asigurarea rezistentei mecanice. Acestea sunt destinate utilizarii la interior, pentru masurare si protectie, in celule si posturi de transformare de medie tensiune, pentru nivele de izolatie de la 3,6 / 10 / 40 kV la 24 / 50 / 125 kV.

Valoarea tensiunilor nominale secundare este de 100:√3 V, 110:√3 V, 100:3 V, 110:3 V, 100 V, 110 V. Clasele de exactitate ale secundarelor de masura pot si 0.2, 0.5, 1, 3, iar pentru secundarele de protective sunt 3P si 6P. Pentru secundarele de masura, clasa de exactitate ceruta este garantata in intervalul 25% – 100% din incarcarea nominala, iar pentru secundarele de protectie este garantata clasa de exactitate la 100% din incarcarea nominala.

Tensiunea limita de lucru a acestor transformatoare este de 120% din tensiunea nominala pentru functionare continua, iar pentru fuctinarea pe durata determinata de 8 ore, transformatoarele monopolate po functiona si la 190% din tensiunea nominala.

Numarul infasurarilor secundare poate fi de la 1 la 3, functie de clasa de exactitate si puterea necesara.

Conexiunile la infasurarile secundare se fac in interiorul unei cutii de borne, prevazuta cu un capac transparent sigilabil si suporti pentru presetupe de trecere a cablurilor, tip  PG16.

Transformatoarele pot fi montate in orice pozitie. Fixarea transformatoarelor se face cu ajutorul a patru suruburi in gaurile prevazute in placa de baza a acestora.

Livrarea transformatoarelor se face cu toate suruburile si accesoriile necesare conectarii in circuit

Conectarea la impamantare se va realiza cu un surub M8, prevazut pe talpa metalica de fixare.

Transformatoarele sunt proiectare, realizate si testate conform strandardelor IEC 61869-1, IEC 61869-3.

Forma si dimensiunile transformatoarelor sunt conform standardului DIN 42600-9

La cerere se pot emite buletine de verificare metrologica.

Pentru parametri care nu sunt specificati in prezenta documentatie, asteptam sa ne contactati prin e-mail sau telefon.

Tensiunea cea mai ridicată pentru echipament: 3,6; 7,2; 12  kV

Testare cu tensiune aplicată 50 Hz – 1 min; 10; 20; 28 kV

Testare la impuls de trăsnet – 1,2 / 50 µs: 40; 60; 75 kV

Tensiunea nominala primara pentru transformatoare monopolare – Un: 3:√3 ÷ 10:√3 kV

Tensiunea nominala primara pentru transformatoare bipolare – Un: 3 ÷ 10 kV

Tensiunea nominala secundara – Us: 100:√3; 100:3; 100; 110:√3; 110:3; 110 V

Fracventa: 50 Hz

Puterea înfășurări secundare: 1 ÷ 200 VA

Clasa de exactitate înfășurare secundară de măsura: 0,2; 0,5; 1; 3 %

Clasa de exactitate înfășurare secundară de protecție: 3P; 6P

Clasa de izolatie: E

Altitudine: maxim 1000 m.

Temperatura ambientală de lucru: – 5 … + 40 °C.

Temperatura transport de depozitare: – 25 … + 40 °C.

Standarde: IEC 61869-1: IEC 61869-3; DIN 42600-9

Instrucțiuni de conectare în circuit a transformatoarelor de tensiune pentru măsurare,

tip VTX-1

Transformatoarele de tensiune pentru măsurare, cu un singur pol izolat (monopolare) tip VTX-1, folosite în sistemele trifazate pentru măsurare, sunt  furnizate cu o înfășurare primară marcată A-N, și cu una până la trei înfășurări secundare. Înfășurările secundare pot fi realizate în orice combinație, de măsurare sau de protecție. Înfășurările secundare folosite pentru măsurare sunt marcate cu a-n, iar cele de protecție sunt marcate cu da-dn.

Montajul în sistem trifazat se face cu înfășurările primare și cele secundare de măsură conectate în stea, iar înfășurările secundare de protecție conectate în triunghi deschis.

Realizarea conexiunilor:

– Terminalul “N” ale înfășurării primare se conecteaza obligatoriu la împământare

– Terminalele “n” ale înfășurărilor secundare de masură – se vor conecta la împământare

– Unul dintre terminalele înfășurărilor secundare de protecție “dn” – se vor conecta la împământare

Atenție!!!

NU se conectează la împământare mai mult decât un terminal “dn” în cazul înfășurărilor de protecție legate în triunghi deschis, deoarece există pericolul distrugerii instrumentelor

Instrucțiuni de conectare în circuit a transformatoarelor de tensiune pentru măsurare,

tip VTX-2

Transformatoarele de tensiune pentru măsurare, cu doi poli izolați (bipolare) tip VTX-2, folosite în sistemele trifazate pentru măsurare, sunt  furnizate cu o înfășurare primară marcată A-B, și cu una până la trei infășurări secundare. Înfășurările secundare pot fi realizate în orice combinație, de măsurare sau de protecție. Înfășurările secundare folosite sunt marcate cu 1a-1b, 2a-2b, ….

În cazul utilizării a două transformatoare bipolare, montajul în sistemul trifazat se face cu înfășurările primare și cele secundare de masură conectate în triunghi deschis.

Pentru montajul în sistemul trifazat a trei transformatoare bipolare, înfășurările primare și cele secundare de masură trebuie conectate în triunghi închis.

Realizarea conexiunilor:

– Unul dintre terminalele înfășurărilor secundare “b”  Se vor conecta la împământare

Atenție!!!

Când se utilizează două transformatoare izolate bipolare legate de conexiune de tip “V” (triunghi deschis), este obligatoriu ca o bornă la una din înfășurările secundare ale celor două transformatoare sa fie conectată la împământare. Se impune acest lucru pentru a evita un scurtcircuit între cele două transformatoare.

Limita de forța admisă pentru

strângerea șuruburilor:

 

M 4 = 0,8 …1,2 Nm

M 5 = 2,8 … 3,5 Nm

M 8  =  16 … 20 Nm

M 10 = 20 … 25 Nm

Instrucțiuni de manipulare, transport, depozitare și punere în funcțiune

a transformatoarelor de curent pentru măsurare, tip VTX-x

 

Manipulare:

Transformatoarele tip VTX-x sunt obiecte grele în raport cu volumul lor. De aceea, manevrarea și transportarea unor asemenea produse se va face cu grija, astfel încât sa nu se aducă vătămări ale corpului manevrantului de nici un fel. Se vor respecta cu strictețe normele de protecție a muncii în ceea privește manipularea obiectelor grele. Se va evita contactul direct cu solul a transformatoarelor, mai ales în condiții de umiditate ridicată.

 

Transport:

Transportarea transformatoarelor tip VTX-x se va face în condițiile atmosferice normale, evitându-se contactul cu precipitațiile atmosferice și urmărindu-se specificațiile speciale („a se feri de ploaie”, „atenție obiect fragil”, „interzisă supraetajarea”, etc.) marcate printr-o eticheta pe coletul transformatoarelor, acolo unde este cazul.

 

Condiții de depozitare:

Depozitarea transformatoarelor tip VTX-x se va face în spatii închise cu medii lipsite de umiditate, substanțe puternic corozive, substanțe active chimic, vapori inflamabili sau explozivi și fără pulberi conducătoare de electricitate.

 

Punerea în funcțiune:

În momentul punerii în funcțiune a transformatoarelor tip VTX-x, se va avea în vedere amplasarea lor într-un spațiu ce respecta nivelul temperaturii ambiante în vederea încadrării în clasa de izolație în care au fost executate, elemente ce sunt specificate pe eticheta produsului.

La punerea în funcțiune se va respecta legarea în circuit corespunzătoare, conform cu marcările de pe bornele transformatoarelor și a instrucțiunilor de conectare pentru aceste tipuri de transformatoare. Se vor utiliza numai cabluri multifilare (lițate) sau bare de conectare, a căror secțiune corespunde cu curentul nominal specificat pe eticheta produsului, papuci electrici de dimensiuni corespunzătoare, cu păstrarea distanței de izolare pe suprafața între papuci, etc.

rit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat.

Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est

Model Icon 2D Drawing 3D Model PDF Drawing
VT12-1 DXF STEP PDF
VT12-2 DXF STEP PDF