Transformatoare de tensiune pentru masurare tip VTEL_

Photo

Transformatoare de tensiune pentru masurare tip VTEL_

Transformatoarele de tensiune, bipolare, pentru masurare tip VTEL_, sunt proiectate pentru utilizare in interior si sunt utilizate in celulele de masura sau posturi de transformare, pentru masurare.

Acestea sunt proiectate să reziste la un nivel de izolație de până la 24 kV, fiind injectate în rășina epoxidică sub vid. Fixarea transformatorului în celulă / post de transformare se realizează prin placa metalică de fixare, cu ajutorul a patru șuruburi.

Product available upon customer request

Cere ofertă

Transformatoarele de tensiune pentru măsurare tip VTEL_ sunt transformatoare de tip suport, uscate, turnate în rașină epoxidică, sub vid, având rol atât de izolație electrică și pentru asigurarea rezistenței mecanice. Acestea sunt destinate utilizării la interior, pentru măsurare, în celule și posturi de transformare de medie tensiune, pentru nivele de izolație de la 3,6 / 10 / 40 kV la 24 / 50 / 125 kV.

Valoarea tensiunilor nominale secundare este de 100 V, 110 V. Clasele de exactitate ale secundarelor de masură pot și 0.2, 0.5, 1, 3.

Pentru secundarele de masură, clasa de exactitate cerută este garantată în intervalul 25% – 100% din încarcarea nominală, iar pentru secundarele de protecție este garantată clasa de exactitate la 100% din încarcarea nominală.

Tensiunea limită de lucru a acestor transformatoare este de 120% din tensiunea nominală pentru funcționare continuă, iar pentru funcționarea pe durată determinată de 8 ore.

Aceste transformatoare au fost proiectate pentru a funcționa cu o singură înfășurare de măsură.

Conexiunile la înfășurarile secundare se fac cu ajutorul unui cablu special, dotat cu niște mufe care permit sigilarea.

Transformatoarele pot fi montate în orice poziție. Fixarea transformatoarelor se face cu ajutorul a patru șuruburi în găurile prevazute în placa de bază a acestora.

Livrarea transformatoarelor se face cu toate șuruburile și accesoriile necesare conectării în circuit.

Conectarea la împământare se va realiza cu un șurub M8, prevăzut pe talpa metalică de fixare.

Transformatoarele sunt proiectare, realizate și testate conform strandardelor IEC 61869-1, IEC 61869-3.

La cerere se pot emite buletine de verificare metrologică.

Pentru parametri care nu sunt specificați în prezenta documentație, așteptam să ne contactați prin e-mail sau telefon.

Raport: 20 // 0,1 kV Pozitie montare: Oricare
Tensiune primar: 20 kV – 50 Hz Altitudine: max. 1000 m
Tensiune secundar de masura / sarcina: 0,1 kV / 10-30 VA Tip racire: Ventilare naturala
Clasa de exactitate : 0,2-0,5 Material infasurari: Cupru
Factor de tensiune: 1.2 Un / continuu Material conectori: Alama
Nivel de izolatie: 24 / 50 / 125 kV Suruburi de conectare primar: M10
Clasa de izolatie: E Conectare secundar: Mufa Enel
Marcaje terminale primar / secundar A-B / a-b Suruburi de conectare impamantare: M6
Temperatura de lucru: -5°C … +40°C Suruburi de sigiliu: M4
Temperatura de depozitare: -25°C … +40°C Greutate produs: ≤ 31 kg

Punerea în funcțiune:

         În momentul punerii în funcțiune a transformatoarelor tip VTEL_, se va avea în vedere amplasarea lor într-un spațiu ce respectă nivelul temperaturii ambiante în vederea încadrării în clasa de izolație în care au fost executate, elemente ce sunt specificate pe eticheta produsului.

Se vor respecta întocmai instrucțiunile de conectare în circuit, în conformitate cu marcajele de pe bornele transformatoarelor.

La punerea în funcțiune se va respecta legarea în circuit corespunzătoare, conform cu marcările de pe bornele transformatoarelor și a instrucțiunilor de conectare pentru aceste tipuri de transformatoare. Se vor utiliza numai cabluri multifilare (lițate), a căror secțiune corespunde parametrilor specificați pe eticheta produsului, papuci electrici de dimensiuni corespunzătoare, cu păstrarea distanței de izolare pe suprafața între papuci, etc.

Manipulare:

         Transformatoarele tip VTEL_ sunt obiecte grele în raport cu volumul lor. De aceea, manevrarea și transportarea unor asemenea produse se va face cu grijă, astfel încât sa nu se aducă vătămări ale corpului manevrantului de nici un fel. Se vor respecta cu strictețe normele de protecție a muncii în ceea privește manipularea obiectelor grele. Se va evita contactul direct cu solul a transformatoarelor, mai ales în condiții de umiditate ridicată.

Transport:

Transportarea transformatoarelor tip VTEL_ se va face în condițiile atmosferice normale, evitându-se contactul cu precipitațiile atmosferice și urmărindu-se specificațiile speciale („a se feri de ploaie”, „atenție obiect fragil”, „interzisă supraetajarea”, etc.) marcate printr-o etichetă pe coletul transformatoarelor, acolo unde este cazul.

Condiții de depozitare:

         Depozitarea transformatoarelor tip VTEL_ se va face în spații închise cu medii lipsite de umiditate, substanțe puternic corozive, substanțe active chimic, vapori inflamabili sau explozivi și fără pulberi conducătoare de electricitate.