Transformatoare de curent pentru masurare tip CTEL_

Photo

Transformatoare de curent pentru masurare tip CTEL_

Transformatoarele de curent pentru măsurare tip CTEL_, sunt destinate utilizării în interior, pentru măsura și protecție în celule și posturi de transformare de medie tensiune.

Acestea sunt proiectate să reziste la un nivel de izolație de până la 24 kV, fiind injectate în rășina epoxidică sub vid. Fixarea transformatorului în celulă / post de transformare se realizează prin placa metalică de fixare, cu ajutorul a patru șuruburi.

Product available upon customer request

Cere ofertă

Transformatoarele de curent pentru masurare tip CTEL_ sunt transformatoare de tip suport, uscate, turnate in rasina epoxidica, sub vid, avand rol atat de izolatie electrica si pentru asigurarea rezistentei mecanice. Acestea sunt destinate utilizarii la interior, pentru masurare si protectie, in celule si posturi de transformare de medie tensiune, pentru nivele de izolatie de la 3,6 / 10 / 40 kV la 24 / 50 / 125 kV.

Valoarea curentilor nominali secundari este de 5 A sau 1 A, existand si posibilitatea de a fi combinati. Clasele de exactitate ale secundarelor de masura pot si 0.2S, 0.2, 0.5S, 0.5, 1, 3. Pentru secundarele de masura, clasa de exactitate ceruta este garantata in intervalul 25% – 100% din incarcarea nominala, iar pentru secundarele de protectie este garantata clasa de exactitate la 100% din incarcarea nominala.

Curentul limita de lucru a acestor transformatoare este de 120% din curentul nominal. La cerere, valoarea acestui current poate fi depasita printr-un acod intre producator si beneficiar, de exemplu 200% din curentul nominal.

Aceste transformatoare sunt proiectate cu o singura infasurare primara si un singur secundar, de masura.

In mod obligatoriu, un terminal al infasurarii secundare trebuie conectat la impamantare. Atunci cand secundarul este neutilizat, acesta se scurtcircuiteaza si se conecteaza la impamantare.

Conexiunile la secundar se fac cu ajutorul stecherului DY 4183/1, prevazut cu suruburi de sigiliu.

Infasurarile primare ale transformatoarelor de tip CTEL_ sunt construite cu o singura sau mai multe spire.

Infasurarea secundara este bobinata pe miezuri magnetice cu graunti orientati, realizate din diferite aliaje, in fuctie de clasa de exactitate necesara.

Transformatoarele pot fi montate in orice pozitie. Fixarea transformatoarelor se face cu ajutorul a patru suruburi in gaurile prevazute in placa de baza a acestora.

Livrarea transformatoarelor se face cu toate suruburile si accesoriile necesare conectarii in circuit

Conectarea la impamantare se va realiza cu un surub M8, prevazut pe talpa metalica de fixare.

Transformatoarele sunt proiectare, realizate si testate conform strandardelor IEC 61869-1, IEC 61869-2.

La cerere se pot emite buletine de verificare metrologica.

Pentru parametri care nu sunt specificati in prezenta documentatie, asteptam sa ne contactati prin e-mail sau telefon.

In lucru

In lucru

Instrucțiuni de manipulare, transport, depozitare și punere în funcțiune

a transformatoarelor de curent pentru măsurare, tip CTEL_

 

Manipulare:

Transformatoarele tip CTEL_ sunt obiecte grele în raport cu volumul lor. De aceea, manevrarea și transportarea unor asemenea produse se va face cu grija, astfel încât sa nu se aducă vătămări ale corpului manevrantului de nici un fel. Se vor respecta cu strictețe normele de protecție a muncii în ceea privește manipularea obiectelor grele. Se va evita contactul direct cu solul a transformatoarelor, mai ales în condiții de umiditate ridicată.

 

Transport:

Transportarea transformatoarelor tip CTEL_ se va face în condițiile atmosferice normale, evitându-se contactul cu precipitațiile atmosferice și urmărindu-se specificațiile speciale („a se feri de ploaie”, „atenție obiect fragil”, „interzisă supraetajarea”, etc.) marcate printr-o eticheta pe coletul transformatoarelor, acolo unde este cazul.

 

Condiții de depozitare:

Depozitarea transformatoarelor tip CTEL_ se va face în spatii închise cu medii lipsite de umiditate, substanțe puternic corozive, substanțe active chimic, vapori inflamabili sau explozivi și fără pulberi conducătoare de electricitate.

 

Punerea în funcțiune:

În momentul punerii în funcțiune a transformatoarelor tip CTEL_, se va avea în vedere amplasarea lor într-un spațiu ce respecta nivelul temperaturii ambiante în vederea încadrării în clasa de izolație în care au fost executate, elemente ce sunt specificate pe eticheta produsului.

La punerea în funcțiune se va respecta legarea în circuit corespunzătoare, conform cu marcările de pe bornele transformatoarelor și a instrucțiunilor de conectare pentru aceste tipuri de transformatoare. Se vor utiliza numai cabluri multifilare (lițate) sau bare de conectare, a căror secțiune corespunde cu curentul nominal specificat pe eticheta produsului, papuci electrici de dimensiuni corespunzătoare, cu păstrarea distanței de izolare pe suprafața între papuci, etc.

In lucru