CTPU current transformers

Photo

CTPU current transformers

The instrument transformers type CTPU, are designed for indoor use in electric distribution panels, for measuring and protection.

They are designed to be resistant up to 0,72 kV insulation level, molded in epoxy resin. The mounting of transformer inside the panel, is realizing through the plastic case with four screws.

Product catalog and referance price list 0,72 kV

See Document Ask for an offer

Transformatoarele de curent pentru masurare tip CTPU sunt transformatoare de tip trecere, uscate, turnate in rasina, avand rol atat de izolatie electrica si pentru asigurarea rezistentei mecanice. Acestea sunt destinate utilizarii la interior, pentru masurare si protectie, in celule si posturi de transformare de medie tensiune, pentru nivele de izolatie de la 0,72 kV, nivelul de izolatie corespunzator pentru medie tensiune fiind asigurat de cablurile folosite.

Valoarea curentilor nominali secundari este de 5 A sau 1 A, existand si posibilitatea de a fi combinati. Clasele de exactitate ale secundarelor de masura pot si 0.2S, 0.2, 0.5S, 0.5, 1, 3, iar pentru secundarele de protective sunt 5P si 10P. Pentru secundarele de masura, clasa de exactitate ceruta este garantata in intervalul 25% – 100% din incarcarea nominala, iar pentru secundarele de protectie este garantata clasa de exactitate la 100% din incarcarea nominala.

Curentul limita de lucru a acestor transformatoare este de 120% din curentul nominal. La cerere, valoarea acestui current poate fi depasita printr-un acod intre producator si beneficiar, de exemplu 200% din curentul nominal.

Numarul maxim al infasurarilor secundare este de 2, functie de clasa de exactitate, putere si curentul nominal termic primar.

In mod obligatoriu, un terminal al fiecarei infasurari secundare trebuie conectat la impamantare, iar secundarele neutilizate se scurtcircuiteaza si se conecteaza, deasemenea la impamantare.

Conexiunile la infasurarile secundare se fac cu ajutorul unor cleme de conectare.

Infasurarile secundare sunt facute pe miezuri magnetice cu graunti orientati, realizate din diferite aliaje, in fuctie de clasa de exactitate necesara.

Transformatoarele pot fi montate in orice pozitie. Fixarea transformatoarelor se face cu ajutorul a patru suruburi in gaurile prevazute in carcasa de plastic a acestora.

Livrarea transformatoarelor se face cu toate suruburile si accesoriile necesare conectarii in circuit

Transformatoarele sunt proiectare, realizate si testate conform strandardelor IEC 61869-1, IEC 61869-2.

Pentru parametri care nu sunt specificati in prezenta documentatie, asteptam sa ne contactati prin e-mail sau telefon.

Tensiunea cea mai ridicată pentru echipament: 0,72 kV
Testare cu tensiune aplicată 50 Hz – 1 min; 3 kV
Testare la impuls de trăsnet – 1,2 / 50 µs: – kV
Curent nominal primar – In: 50 ÷ 600 A
Curent nominal secundar – Is: 5 si/sau 1 A
Posibilitate de reconectare in secundar: NU
Fracventa: 50 Hz
Curent termic – Ith: max. 200 x In kA
Curent dinamic – Idyn: 2,5 x Ith
Curent nominal termic – Icth: 1,2 x In
Puterea înfășurări secundare: 1 ÷ 10 VA
Clasa de exactitate înfășurare secundară de măsura: 0,2S; 0,2; 0,5S; 0,5; 1; 3 %
Factor de securitate – FS: 5; 10
Clasa de exactitate înfășurare secundară de protecție: 5P; 10P
Factor limita de exactitate – ALF: 5; 10; 15
Clasa de izolatie: B
Altitudine: maxim 1000 m.
Temperatura ambientală de lucru: – 5 … + 40 °C.
Temperatura transport de depozitare: – 25 … + 40 °C.
Standarde: IEC 61869-1: IEC 61869-2

Instrucțiuni de conectare în circuit a transformatoarelor de curent pentru măsurare,

tip CTPU

 

Transformatoarele de curent pentru măsurare tip CTPU, executate și furnizate cu una sau mai doua înfășurări secundare (1S1-1S2, 2S1-2S2).

Terminalele “S2” ale tuturor înfășurărilor secundare, se vor conecta obligatoriu la împământare.

Atenție ! Produsul se livrează cu înfășurările secundare având terminalele de început și sfârșit nescurtcircuitate.

Când se folosește doar o singură înfășurare secundară, dar a doua înfășurare secundară nu este folosită în sarcină, terminalele de început și sfârșit ale înfășurării secundare ce nu se folosește trebuie scurtcircuitate și conectate la împământare. În momentul în care se dorește utilizarea secundarului aflat în această situație, trebuie deconectat de la împământare terminalul de început a înfășurării, respectând schema de mai jos.

Instrucțiuni de manipulare, transport, depozitare și punere în funcțiune

a transformatoarelor de curent pentru măsurare, tip CTPU

 

Manipulare:

Transformatoarele tip CTPU nu sunt obiecte grele în raport cu volumul lor. De aceea, manevrarea și transportarea unor asemenea produse nu necesita masuri speciale si nu pot aduce vătămări ale corpului manevrantului de nici un fel. Se vor respecta normele de protecție a muncii în ceea privește manipularea obiectelor. Se va evita contactul direct cu solul a transformatoarelor, mai ales în condiții de umiditate ridicată.

 

Transport:

Transportarea transformatoarelor tip CTPU se va face în condițiile atmosferice normale, evitându-se contactul cu precipitațiile atmosferice și urmărindu-se specificațiile speciale („a se feri de ploaie”, „atenție obiect fragil”, „interzisă supraetajarea”, etc.) marcate printr-o eticheta pe coletul transformatoarelor, acolo unde este cazul.

 

Condiții de depozitare:

Depozitarea transformatoarelor tip CTPU se va face în spatii închise cu medii lipsite de umiditate, substanțe puternic corozive, substanțe active chimic, vapori inflamabili sau explozivi și fără pulberi conducătoare de electricitate.

 

Punerea în funcțiune:

În momentul punerii în funcțiune a transformatoarelor tip CTPU, se va avea în vedere amplasarea lor într-un spațiu ce respecta nivelul temperaturii ambiante în vederea încadrării în clasa de izolație în care au fost executate, elemente ce sunt specificate pe eticheta produsului.

La punerea în funcțiune se va respecta legarea în circuit corespunzătoare, conform cu marcările de pe bornele transformatoarelor și a instrucțiunilor de conectare pentru aceste tipuri de transformatoare. Se vor utiliza numai cabluri multifilare (lițate), a căror secțiune corespunde cu curentul nominal specificat pe eticheta produsului, papuci electrici de dimensiuni corespunzătoare.

ModelIcon2D Drawing3D ModelPDF Drawing
CTPUDXFSTEPPDF

Nu detine aprobare de model