
Product catalog and referance price list TNC EI
Vezi documentul Cere ofertăTransformatoarele tip TNC IP00 sunt executate conform standardului SR EN 61558, utilizate in diverse aplicatii si instalatii electrice (automatizari, tablouri de comanda, etc.).
Produsele sunt fabricate si testate conform grupei din care fac parte, dupa cum urmeaza:
• transformatoare cu infasurari separate pentru aplicatii generale, conform SR EN 61558-2-1
• transformatoare de comanda, conform SR EN 61558-2-2
• transformatoare de separare a circuitelor (de izolatie), conform SR EN 61558-2-4
• autotransformatoare, conform SR EN 61558-2-13
• transformatoare de separare a circuitelor pentru amplasamente cu utilizari medicale, conform SR EN 61558-2-15 … si altele.
Destinate utilizarii la interior, constructia lor fiind deschisa, fara carcasa de protectie – grad de protectie IP00.
Asigura izolarea si separarea galvanica a circuitelor primare de cele secundare, transformand tensiunea din infasurarea primara in infasurarea secundara, conform cerintelor.
Transformatoarele prezentate pot fi executate cu o tensiune de pana la 1000 V in infasurarea primara si/sau secundara.
Puterea maxima: 25 kVA monofazat si 40 kVA trifazat
Tensiunea maxima de lucru: pana la 1,10 x Un
Frecventa nominala: 50 – 60 Hz
Temperatura ambianta de lucru : – 25 … + 40°C
Temperatura de depozitare : – 40 … + 50°C
Altitudine de utilizare: maxim 1000 m
Nivel de izolatie: 2,5 kV ÷ 5,5 kV
Clasa de izolatie: B sau F, functie de structura
Nerezistente la scurtcircuit.
Clasa I de protectie electrica – clema de masa din constructie, ce trebuie legata la impamantare, asigurandu-se astfel protectia utilizatorilor.
La solicitarea clientului, transformatoarele se pot executa si cu ecran de protectie, asigurandu-se un nivel ridicat al rigiditatii dielectrice.
Alti parametri tehnici pot fi asigurati la cerere.
In momentul punerii in functiune a transformatoarelor, se va avea in vedere amplasarea lor intr-un spatiu ce respecta nivelul temperaturii ambientale in vederea incadrarii in clasa de izolatie in care au fost executate, elemente ce sunt specificate pe eticheta produsului.
Se vor utiliza transformatoarele corespunzator cu gradul de protectie specificat pe eticheta.
La punerea in functiune se va respecta legarea in circuit corespunzatoare, conform cu marcarile de pe bornele transformatoarelor.
Exemplu: transformator avand raport de transformare 400V // 230V, cu prize de reglaj la infasurarea primara
Punerea in functiune se va face conform schemei electrice de mai jos:
– pentru alimentarea transformatorului se vor racorda conductoare dimensionate corespunzator la sirul de cleme corespunzatoare infasurarii primare notate cu “0V”, “-5%”, “400V” si “+5%”, un conductor fiind racordat la borna “0V”, iar un altul la una din bornele “-5%”, “400V” si “+5%”, functie de tensiunea de pe reteua de alimentare / la frecventa nominala (50 / 60Hz).
– conectarea sarcinii se va face la sirul de cleme corespunzatoare infasurarii secundare notate cu “0” si “230V”.
Se vor utiliza numai cabluri multifilare (litate), a caror sectiune corespunde cu curentul specificat pe eticheta produsului, papuci electrici de dimensiuni corespunzatoare, cu pastrarea distantei de izolare pe suprafata intre papuci, etc.
Prinderea mecanica a transformatoarelor se va realiza cu ajutorul unor suruburi de diametru corespunzator, conform gaurii talpii de prindere a produsului.
Utilizare:
Transformatoarele tip TNC sunt destinate separarii circuitelor electrice si / sau transformarii tensiunilor.
Manipulare:
Transformatoarele sunt obiecte grele in raport cu volumul lor. De aceea, manevrarea si transportarea unor asemenea produse se va face cu grija, astfel incat sa nu se aduca vatamari ale corpului manevrantului de nici un fel. Se vor respecta cu strictete normele de protectia muncii in ceea priveste manipularea obiectelor grele. Se va evita contactul direct cu solul a transformatoarelor, mai ales in conditii de umiditate ridicata.
Transport:
Transportarea transformatoarelor se va face in conditiile atmosferice normale, evitandu-se contactul cu precipitatiile atmosferice si urmarindu-se specificatiile speciale („a se feri de ploaie”, „atentie obiect fragil”, „interzisa supraetajarea”, etc.) marcate printr-o eticheta pe coletul transformatoarelor, acolo unde este cazul.
Conditii de depozitare:
Depozitarea transformatoarelor se va face in spatii inchise cu medii lipsite de umiditate, substante puternic corozive, substante active chimic, vapori inflamabili sau explozivi si fara pulberi conducatoare de electricitate.
Punerea in functiune:
In momentul punerii in functiune a transformatoarelor, se va avea in vedere amplasarea lor intr-un spatiu ce respecta nivelul temperaturii ambientale in vederea incadrarii in clasa de izolatie in care au fost executate, elemente ce sunt specificate pe eticheta produsului.
La punerea in functiune se va respecta legarea in circuit corespunzatoare, conform cu marcarile de pe bornele transformatoarelor. Se vor utiliza numai cabluri multifilare (litate), a caror sectiune corespunde cu curentul specificat pe eticheta produsului, papuci electrici de dimensiuni corespunzatoare, cu pastrarea distantei de izolare pe suprafata intre papuci, etc.
ATENTIE !!!
Se vor evita strict contactul direct al transformatoarelor cu apa, umiditatea ridicata, praful si corpurile solide. Se vor utiliza transformatoarele corespunzator cu gradul de protectie specificat pe eticheta.
Producatorul nu raspunde de defectele aparute datorita nerespectarii instructiunilor de mai sus prin pierderea garantiei produselor.
Transformatoare monofazate, constructie deschisa, tip TNC EI IP00, pentru interior
Transformatoare monofazate, constructie inchisa in carcasa protectie, tip TNC EI IP23, pentru interior
Transformatoare monofazate, constructie inchisa in carcasa protectie, tip TNC EI IP54, pentru exterior
Neaplicabil